| Wat kost een vaarbewijs? | Vaarbewijs halen, doe je zo (tip) | Examentraining | Inlog

Vaarbewijs waar en wanneer

Wanneer moet ik een vaarbewijs halen?

U moet uw vaarbewijs halen indien uw schip minimaal één van deze eigenschappen heeft: Indien je motorboot, vol gas, sneller kan varen dan 20 kilometer per uur. Indien de boot groter is dan 15 meter? In beide gevallen geldt, vaarbewijs halen.

Is je schip groter dan 25 meter? Dan moet je zelfs in het bezit zijn van een Groot Pleziervaartbewijs. Hiermee ben je sinds 1 juli 2009 vrijgesteld van de verplichting om het beperkt groot vaarbewijs te hebben. Dat was tot de overgang naar het Groot Pleziervaartbewijs verplicht voor schepen van 25 tot 40 meter lengte.

U kunt op verschillende manieren de stof voor het vaarbewijs examen eigen maken. De voorbereiding op dit examen kunt u op verschillende manieren verrichten. Een dagcursus is gebleken de snelste en meest effectieve manier te zijn.

Cursus in één dag.

Een optie om het vaarbewijs te halen is het volgen van een dagcursus. Deze cursussen zijn toegankelijk en begrijpelijk en op al je vragen krijg je meteen een antwoord. Ook na de cursus kun je nog gebruikmaken van de de telefonische helpdesk of je vragen stellen via e-mail. Nadeel van deze cursussen is uiteraard het tempo.

We kunnen u onmogelijk een positief resultaat garanderen bij een examen. Toch zouden we dat bijna doen. Na een intensieve en leuke dagcursus is uw vaarbewijs dichter bij dan ooit. Vooraf studeren is niet nodig. Enkele dagen de stof doornemen na afloop van de cursusdag is een must. Vervolgens kunt u vol vertrouwen uw examen maken en de examenlocatie vrij zeker fluitend verlaten. De dagcursussen worden onder andere gegeven in: Hoorn, Utrecht, Zoetermeer, Dordrecht, Bergen op Zoom, Breda, Tilburg, Venlo, Nijmegen, Apeldoorn, Zwolle en Leeuwarden.

Een aantal cursussen vind je hieronder:

Soort cursus Start Plaats
Online cursus gelijk starten Overal in Europa
Dagcursus KVB1 vrijdag 17 juli 2015 1 dag, in Zwolle
Dagcursus KVB1 zaterdag 18 juli 2015 1 dag, in Apeldoorn
Dagcursus KVB1 zondag 19 juli 2015 1 dag, in Hoorn


Vaarschool Albatros biedt u graag een cursus op maat.

Meer over de verschillende mogelijkheden om je vaarbewijs te halen.
Zie: Vaarbewijs-halen

Naar boven