| Wat kost een vaarbewijs? | Vaarbewijs halen, doe je zo (tip) | Examentraining | Inlog

Kosten vaarbewijs

Hoeveel kost nu eigenlijk het behalen van een vaarbewijs? Daar kunnen we kort over zijn. Het examentarief an sich is 42 euro en de legeskosten voor de afgifte van het vaarbewijspasje zijn exact 21 euro. Kortom, voor 63 euro bent u klaar. Tenminste, in een ideaal scenario.

Een vaarbewijs halen? Dit zijn de onkosten

Wat kost een vaarbewijs?

Wat kost een vaarbewijs?

Met alleen een boekje uit de bibliotheek en wat studie-uren op een zolderkamertje, is uw slagingskans slechts vijftien procent! U denkt misschien: ‘Geeft niks, ik probeer het gewoon nog een keer’. Een tweede keer is uw slagingskans inderdaad hoger, maar met een slagingspercentage van twintig procent is de kans dat u bakzeil haalt nog altijd vrij groot. Bovendien bent u opnieuw 42 euro lichter.
U wilt niet teveel geld uitgeven aan het behalen van uw vaarbewijs? En hebt u geen trek in herkansing op herkansing? Volg eens cursus bij een vaarschool waar men dag in, dag uit bezig is met het leven op en rondom het Nederlandse water. De beunhaas op de hoek, die zo af en toe een cursusje organiseert, voegt in de regel niet veel toe aan wat zelfstudie op zaterdagavond. De lesstof voor vaarbewijsexamens worden namelijk jaar na jaar aangepast en veelal moeilijker gemaakt. Een goede leermeester met actuele kennis van zaken is dus geen overbodige luxe. Vaarschool Albatros biedt u verschillende
mogelijkheden aan die de kans op het behalen van uw vaarbewijs danig vergroten.

Hebt u een beperkt budget of wilt u een cursus met alles erop en eraan?

Het kan allemaal bij Vaarschool Albatros. De mogelijkheden op een rijtje:

Tip! Bent u zich door middel van zelfstudie aan het voorbereiden op het vaarbewijs examen? Wij hebben voor u dé Tips en Trucs

examenvragen oefenen Eén maand lang examenvragen oefenen. 14,95 euro.
vaarbewijs-vaarbewijs Eén maand lang een onlinecursus volgen, zonder verdere toeters en bellen. 19,95 euro.
vaarbewijs-inclusief examenvragen Eén maand lang een onlinecursus volgen, zonder verdere toeters en bellen, inclusief examenvragen oefenen 27,50 euro.
online-cursus vaarbewijs De onlinecursus volgen, inclusief deskundige ondersteuning per telefoon en e-mail van uw persoonlijke docent. De looptijd is maximaal één jaar. 55,- euro.
online-cursus De onlinecursus volgen, inclusief deskundige ondersteuning per telefoon en e-mail van uw persoonlijke docent, Inclusief examenvragen oefenen. De looptijd is maximaal één jaar. 65,- euro.
thuiscursus Een privéles door middel van een thuiscursus. Uw leraar komt digitaal bij uw thuis. Deze cursus is geheel compleet u hoef geen boeken aan te schaffen. 77,50 euro.
spoedcursus vaarbewijs Een compleet verzorgde cursusdag, inclusief lunch en studiematerialen. Aan deze dag is een slagingsgarantie verbonden. Dat wil zeggen dat u, mocht u onverhoopt niet slagen, de cursus mag overdoen voor 40 euro. Net zolang u slaagt. 150,- euro.


De examenkosten voor vaarbewijs deel 2 (het aanvullende vaarbewijs) zijn 50 euro. Voor een deugdelijke voorbereiding hebt u een Bretonse plotter en een aantal oefenkaarten nodig. Deze kunt u separaat aanschaffen in onze webwinkel. Ook voor de uitleg van de Plotter kunt u hier terecht. Volgt u de complete onlinecursus? In dit geval zijn de materialen inbegrepen bij de kosten van de cursus. Als u de dagcursus volgt, krijgt u de materialen in bruikleen, zodat u ze niet zelf hoeft aan
te schaffen.

zie ook: Gratis proefles online cursus vaarbewijs 1 (KVB1)
Gratis proefles online cursus vaarbewijs 2 (KVB2)
  Reacties cursisten na de spoedcursus (dagcursus)
Reacties cursisten na de online cursus

naar boven

TIP!!! Bij twijfel, ga voor de onlinecursus met telefonische ondersteuning.
Mocht deze onverhoopt niet bevallen, zetten wij deze binnen 8 dagen, kosteloos om in een dagcursus van 1 of 2 dagen .


Auteur: Coen Cromjongh