| Wat kost een vaarbewijs? | Vaarbewijs halen, doe je zo (tip) | Wie zijn wij | Inlog
Vaarbewijs halen

Vaarbewijs halen

Zo haal je een vaarbewijs!

Eén dag cursus, een een paar maal de stof nakijken en maximaal een week later gaat u fluitend naar het examen. Zo haal je een vaarbewijs.

Uw behaalde vaarbewijs is overal geldig

Vaarbewijs halen, nu doen. Tot op de dag van vandaag is dat betrekkelijk eenvoudig. Nog altijd is het mogelijk – zonder de minste ervaring op het water – om te presteren dat u slaagt voor uw vaarbewijsexamens.
Het felbegeerde vaarbewijs zit zonder al teveel moeite zo in uw borstzakje. En dan iets anders: voor lang niet alle soorten schepen hoeft u in Nederland een vaarbewijs te verwerven.

Maar... er is altijd wel een maar. Zo ook hier. Want dat u om met uw schip te varen in Nederland geen vaarbewijs nodig hebt, wil nog niet zeggen dat dat in het buitenland ook het geval is.

Vooral mediterrane landen doen het graag nét iets anders. Hun eisen, wetjes en regeltjes verschillen nogal eens met die van ons. Zo zijn er landen die een vaarbewijs verplichten zodra een schip meer dan 6 pk bezit.
Binnen de piketpalen van weer een ander land is de lengte van het schip bepalend. Voor een boot langer dan 3 meter moet u daar bijvoorbeeld over een vaarbewijs beschikken. En daarom is het goed om te weten dat u met het in Nederland behaalde vaarbewijs wereldwijd een schip kunt huren.

En zelfstudie, kan dat ook

Uiteraard, bij zelfstudie hoef u de deur niet uit, zijn de kosten lager, maar is dat ook zo!
Vergis u niet, het vaarbewijs examen is vandaag de dag flink moeilijker geworden. Welk boek(en) gaat u aanschaffen? Wat moet ik allemaal leren, wat wordt er gevraagd op het examen? Hoeveel tijd wilt u erin steken? Op deze site vindt u heel veel nuttige informatie die u goed van pas kan komen indien u kiest voor zelfstudie.

Vaarschool Albatros is de meest actieve en innovatieve Vaarschool van Nederland en België. Elke vrijdag en zaterdag, soms ook op de maandag, kunt u bij ons terecht. In alle provincies geven wij cursus, met uitzondering van Groningen en Drenthe.

Gemiddelde klantwaardering van Vaarschool Albatros is: vaarbewijs halen van de ruim 1400 stemmen. Voor meer informatie, cursusrooster, en voor eventuele aanmeldingen. Ga naar:

Een overzicht van de verschillende cursusmogelijkheden en datums vindt u hier:Vaarbewijs cursus
Vaarschool Albatros.nl

 

 

Vaarbewijs zelf halen zonder cursus.

U wilt uw vaarbewijs halen zonder cursus? Denk erom! Er zitten nogal wat addertjes onder het gras. Wij geven u graag een aantal Tips & Trucs. Besluit u toch om een vaarbewijs cursus te volgen, dan kunnen wij u één Vaarschool van harte aanbevelen....

Tips download de PDF Tips om uw vaarbewijs te halen
examenvragen oefenen Waar kan ik het beste examenvragen oefenen?
goed vaarbewijs boek Wat is een goed vaarbewijs boek?
vaarbewijs halen zonder cursus Ik wil mijn vaarbewijs halen zonder cursus, waar moet ik op letten?
tips aanvullend vaarbewijs Hebben jullie ook Tips & Trucs vaar het aanvullende vaarbewijs?
vaarbewijs examen Waar moet ik om denken tijdens het examen?
vaarbewijs moeilijk Is het moeilijk om een vaarbewijs te halen?

zie ook: Alles over vaarbewijzen
Vaarbewijs examen
movies


Meer over kleine vaarbewijzen:
Wat kost het eigenlijk om een vaarbewijs halen
Klein pleziervaartbewijs Vaarbewijs 1 Vaarbewijs II
Vaarbewijs halen, doe je zo Vaarbewijs 2 Vaarbewijs 1 & 2
Hoe en waar kan ik mijn Vaarbewijs halen Geen vaarbewijs nodig Vaarbewijs België

 

naar boven