| Wat kost een vaarbewijs? | Vaarbewijs halen, doe je zo (tip) | Examentraining | Inlog

ICC

Inland waters

ICC inland waters
ICC ook in
Griekenland

(ICC) Het International certificate of competence Inland waters krijgt u automatisch bij vaarbewijs deel 1 (VBI) of het Belgische Beperkt stuurbrevet. In Nederland moet u in het bezit zijn van vaarbewijs 1, zodra de boot langer is dan 15 meter of sneller kan varen dan 20 km/uur. In het buitenland gelden hele andere eisen afhankelijk van het land. Zo kunt u in Italië een boot huren tot 40 pk zonder een ICC. Neemt u daarentegen uw een eigen boot mee, moet u al in het bezit zijn van het ICC voor schepen met een motorvermogen vanaf 5 pk. In Kroatië moeten alle schippers van schepen vanaf 3 meter lengte in het bezit zijn van een ICC en in Griekenland geldt dit zelfs voor alle schepen, ook voor de zeilboot.

Er zijn twee soorten certificaten:

Afhankelijk van het vaargebied moet u in het bezit zijn van een ICC Inland waters of ICC Coastal waters. In het algemeen is  op de meren, kanalen en binnenwateren ICC Inland waters verplicht.

Op de vaarbewijzen die tegenwoordig worden afgegeven staat de vermelding: certificate of competence. Bent u nog in het bezit van een vaarbewijs afgegeven vóór 1 januari 2010, kunt u het beste even een nieuw exemplaar aanvragen bij de Vamex of één van de watersportfederaties (voor België). Kosten hiervan bedragen ongeveer 21 euro.

zie ook: Varen in Europa
  Vaarbewijs kwijt/verlengen/omruilen
  Vamex
  ICC Coastal waters
  Wat kost het om je vaarbewijs te halen?

 

naar boven