ë

Groot vaarbewijs

Voor de beroepsmatige vaart

Groot Vaarbewijs

Sinds 1 juli 2009 is er een verschil tussen een Groot Vaarbewijs en een Beperkt Groot Vaarbewijs . Laatstgenoemd vaarbewijs geldt vrijwel altijd voor plezierschepen die groter zijn dan 25 meter en beroepsschepen met een lengte tussen de 20 en 40 meter. Het Groot Vaarbewijs geldt bijna altijd voor beroepsschepen die groter zijn dan 40 meter en voor passagiersschepen.

Bedrijfsmatig vervoer

Het Groot Vaarbewijs is verplicht voor schepen met een lengte van tenminste 40 meter die voor bedrijfsmatig vervoer worden gebruikt of daarvoor bestemd zijn. Ook voor passagiersschepen voor bedrijfsmatig vervoer van meer dan twaalf betalende passagiers, en pleziervaartuigen met een lengte van tenminste 40 meter is het Groot Vaarbewijs een vereiste. Evenals voor sleep- en duwboten die, blijkens een verklaring van de minister uitsluitend als pleziervaartuig gebruikt worden, met een lengte van tenminste 40 meter. Ten slotte geldt het ook voor schepen die gebruikt worden om een schip met een lengte van 20 meter of meer te slepen, te duwen of langszij vast mee te nemen.

Wil je bedrijfsmatig varen met een schip kleiner dan 20 meter of met minder dan 12 betalende passagiers aan boord, dan heb je een Klein Vaarbewijs nodig.

Meer informatie over de opleiding groot vaarbewijs? Neem even contact op met Edumar van Grootvaarbewijs.nl

Dit heeft misschien ook uw aandacht:

Back to top