Home » Vaarbewijs kopen en illegale vaarbewijzen

Vaarbewijs kopen en illegale vaarbewijzen

Vaarbewijs kopen, niet doen

Vaarbewijs kopen en illegale vaarbewijzen. Hoewel de boetes hoog zijn en de controles streng, zijn er nog altijd mensen die proberen op illegale wijze aan hun vaarbewijs te komen.

Ze schrijven je ook gelijk in bij het bestand van het CBR. Geloof jij nog in sprookjes!

Je vaarbewijs wordt bij controle door de waterpolitie ook aan een grondige inspectie onderworpen.

Een buitenlands vaarbewijs kopen

Niet doen. Je kan niet zomaar met een buitenlands vaarbewijs in Nederland varen. Indien je nog in het bezit bent van een Engels RYA vaarbewijs kan je deze niet meer verlengen voor een internationaal vaarbewijs.
Tevens ben je gelijk verdacht indien je in Nederland met een buitenlands vaarbewijs gaat varen. Ga voor een cursus en haal je vaarbewijs in Nederland, deze blijft de rest van je leven geldig. Heb je moeite met lezen is dat geen probleem. Met een dyslectieverklaring (of indien je 3x gezakt bent) mag je op voor een mondeling examen.

We nemen u even mee naar een grijs verleden!

In de tijd dat er nog met een schriftelijk examen werd gewerkt, ging het gerucht dat een medewerker van de drukkerij waar de examens werden gedrukt, de kandidaten een handje hielp. Hij graveerde de juiste antwoorden op de plotter die examenkandidaten nodig hebben voor het vaarbewijs 2, uiteraard voor een flinke som geld.

Ook over studenten uit Amsterdam gaat een dergelijk verhaal. Zij zouden met het identiteitsbewijs van de klant het examen afleggen. De vraag is of dit laatste werkelijk zo is gebeurd.

In de zomer van 2009 werden twee medewerkers van de ANWB gearresteerd nadat ze valse vaarbewijzen verkochten voor ongeveer
1000 euro per stuk. Alle klanten van dit duo moesten langskomen op het politiebureau. Zij ontvingen allen een fikse boete. Uiteraard raakten ze allemaal hun vaarbewijs kwijt.

Tevens heeft het verleden uitgewezen dat schippers met een illegaal verkregen vaarbewijs vaak door de mand vallen.

Het is namelijk zeer gevaarlijk als u zonder de juiste kennis van zaken het water op gaat. Een vaarbewijs is alleen wat waard als u ook daadwerkelijk iets weet over het gedrag op het water en als u de in de cursus opgedane kennis in praktijk brengt.

Overtuigd? Ga voor een cursus vaarbewijs halen