Kosten vaarbewijs

Hoeveel kost nu eigenlijk het behalen van een vaarbewijs?

Vaarbewijs halen? Dit zijn de onkosten.

Wat het kost om een vaarbewijs te halen? Daar kunnen we kort over zijn. Het examentarief an sich is 42 euro en de legeskosten voor de afgifte van het vaarbewijspasje zijn exact 20 euro. Kortom, voor 62 euro bent u klaar. Tenminste, in een ideaal scenario.

Met alleen een boekje uit de bibliotheek en wat studie-uren op een zolderkamertje, is uw slagingskans slechts vijftien procent! U denkt misschien: ‘Geeft niks, ik probeer het gewoon nog een keer’. Een tweede keer is uw slagingskans inderdaad hoger, maar met een slagingspercentage van twintig procent is de kans dat u bakzeil haalt nog altijd vrij groot. Bovendien bent u opnieuw 42 euro lichter.

U wilt niet teveel geld uitgeven aan het behalen van uw vaarbewijs? En hebt u geen trek in herkansing op herkansing? Volg eens cursus bij een vaarschool waar men dag in, dag uit bezig is met het leven op en rondom het Nederlandse water. De beunhaas op de hoek, die zo af en toe een cursusje organiseert, voegt in de regel niet veel toe aan wat zelfstudie op zaterdagavond. De lesstof voor vaarbewijsexamens worden namelijk jaar na jaar aangepast en veelal moeilijker gemaakt. Een goede leermeester met actuele kennis van zaken is dus geen overbodige luxe. Vaarschool Albatros biedt u verschillende mogelijkheden aan die de kans op het behalen van uw vaarbewijs danig vergroten.

Hebt u een beperkt budget of wilt u een cursus met alles erop en eraan? - Onze toppers

Online cursus

€ 60/00

 • Inclusief ondersteuning van uw persoonlijke leraar
 • Compleet De cursus is compleet en actueel
 • 6 maanden onbeperkt toegang

Meer info

Digitale cursus

€ 77/50

 • Privéles van uw digitale leraar
 • Direct starten
 • U bepaalt zelf uw tempo
 • 6 weken geldig

Meer info / Demo / aanmelden

Dagcursus

€ 150/00

 • 1 dag cursus geheel compleet
 • Inclusief cursusmaterialen + lunch
 • Examen 5 á 6 dagen na cursus
 • Succes gegarandeerd

Meer info


Gaat u liever voor zelfstudie, zonder ondersteuning van uw leraar.

examentrainingen 10

7 dagen geldig

30 dagen slechts €14,95

Onbeperkt Examens genereren

-

Online cursus 19,95

30 dagen geldig

Vaarbewijs 1 & 2

Incl. examentrainingen €27,50

Géén ondersteuning van uw leraar

Onze TIP v.a. 2,95

Instructiefilms

Brughoogtes

Voorrangsregels

Wieleffect

Webshop Plotters

Bretonse plotter de enige echte

Oefenkaarten in kleur

Verzendkosten inclusief

Geheel Europa


TIP! Bij twijfel, ga voor de onlinecursus met telefonische ondersteuning. Mocht deze onverhoopt niet bevallen, zetten wij deze binnen 8 dagen, kosteloos om in een dagcursus van 1 of 2 dagen.

Gaat u voor het complete vaarbewijs?

De examenkosten voor vaarbewijs deel 2 (het aanvullende vaarbewijs) zijn 50 euro. Voor een deugdelijke voorbereiding hebt u een Bretonse plotter en een aantal oefenkaarten nodig. Deze kunt u separaat aanschaffen in onze webwinkel. Ook voor de uitleg van de Plotter kunt u hier terecht. Volgt u de complete onlinecursus? In dit geval zijn de materialen inbegrepen bij de kosten van de cursus. Als u de dagcursus volgt, krijgt u de materialen in bruikleen, zodat u ze niet zelf hoeft aan te schaffen.

Back to top