Home » Vaarbewijs kwijt, verloren of verlengen!

Vaarbewijs kwijt, verloren of verlengen!

Vaarbewijs kwijt, verloren of verlengen vraag een nieuw exemplaar aan bij het CBR. Vaarbewijs verlengen is afgeschaft. Het Klein Vaarbewijs blijft de rest van uw leven geldig. Ook de vaarbewijzen die behaald zijn voor 1 juli 2014 met een vervaldatum. Zelfs met een verlopen vervaldatum op uw pasje mag u gewoon blijven varen in Nederland. Gaat u echter varen in het buitenland met een verlopen vervaldatum op uw pasje, wordt het een ander verhaal. Ga er maar van uit dat de buitenlandse handhavers niet op de hoogte zijn van deze wetswijziging in Nederland. Om eventuele discussies te vermijden kunt u het beste even een nieuw exemplaar zonder vervaldatum aanvragen.

Oud vaarbewijs

Vaarbewijs kwijt, verloren of verlengen

Het oude papieren vaarbewijs uitgegeven voor 2001 is ongeldig verklaard. Deze kunt u omruilen voor een nieuw exemplaar Dit nieuwe exemplaar, dat tevens een internationaal vaarbewijs is, blijft dan levenslang geldig.

Ook met een geldig Groot Vaarbewijs kunt u gemakkelijk een nieuwe pas voor het Klein Vaarbewijs aanvragen. Dat is wel aan te bevelen. Wilt u namelijk met uw groot vaarbewijs een jacht huren is de kans groot dat u deze namelijk niet meekrijgt. Er staat namelijk geen ICC vermelding op het grote vaarbewijs.

Buitenlandse vaarbewijzen

Het is niet mogelijk een buitenlands vaarbewijs om te wisselen voor een Nederlands Klein Vaarbewijs. Een aantal buitenlandse vaarbewijzen zijn overigens gewoon geldig in Nederland, echter niet alle vaarbewijzen. zie: RYA vaarbewijs

Vaarbewijs kwijt, verloren of verlengen

Vraag een nieuw exemplaar aan. Dit nieuwe exemplaar is de rest van uw leven geldig. Hiermee mag u in heel Europa varen.

Bent u  alleen in het bezit van vaarbewijs deel 1 en u wilt ook in het buitenland varen. Ga voor het complete vaarbewijs en marifoon certificaat. Dan mag u namelijk in alle landen varen.