Home » Examentrainingen vaarbewijs en proefexamens

Examentrainingen vaarbewijs en proefexamens

Vaarbewijs proefexamen

Examentrainingen vaarbewijs onbeperkt oefenen met proefexamens, om je goed voor te bereiden op het CBR vaarbewijs examen 1 of 2. Met ons oefenprogramma zorg je voor de beste voorbereiding, zodat het daar in ieder geval niet aan ligt.

Oefen met de examenvragen voor het vaarbewijs 1 en 2, zoals ook het CBR die stelt tijdens het echte examen. We zorgen ervoor dat je met de proefexamens kunt oefenen. Om de vraagstelling goed door te krijgen en te testen of je voldoende kennis van de stof hebt om het examen te halen.

Met het vaarbewijs proefexamen voorkom je dat je het CBR-examen onderschat. Gemiddeld zakt 54,5% de eerste keer, omdat ze zich onvoldoende voorbereiden. Vooral bij de kandidaten tot 18 jaar zakt een grote groep. Kandidaten van 18 – 25 jaar doen het iets beter, want daar slaagt 51,7% de eerste keer. De leeftijdscategorie van 45 – 64 jaar lijkt het best gebruik te maken van de vaarbewijs proefexamens. Maar liefst 67% van de kandidaten slaagt daardoor in één keer.

Onbeperkt oefenen met vaarbewijs proefexamens?
Het pakket is gewoon online verkrijgbaar

Examentrainingen vaarbewijs 1

Benieuwd naar de examenvragen voor het vaarbewijs 1? Wij zorgen er met een bestand van 1.000 vragen voor dat je haast onbeperkt kunt oefenen, om alles goed onder de knie te krijgen. Je maakt de slagingskans aanzienlijk groter.

Om te slagen voor het CBR-examen voor je vaarbewijs dien je 56 van de 80 punten te halen. Je krijgt 40 vragen, die goed zijn voor 1, 2 of 3 punten. Het zijn allemaal meerkeuzevragen, waarvoor je in totaal een uur de tijd hebt. Uiteraard kun je met het proefexamen oefenen met zowel de 1-, 2- als 3-punten vragen, zoals je die ook bij CBR krijgt.

De vaarbewijs proefexamens zijn precies zo opgebouwd als het officiële CBR-examen. Je kunt dus oefenen met de examenvragen voor het vaarbewijs, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan. In plaats daarvan ben je goed op de hoogte van wat er komen gaat. Wij hanteren dezelfde volgorde als het CBR, zodat je ook daar alvast aan kunt wennen.

Dat betekent dat de vragen 8 tot en met 11 bijvoorbeeld gaan over de voorrangsregels uit het BPR. Dat is ook tijdens je officiële examen voor het vaarbewijs het geval. En vraag 28 gaat altijd over brughoogtes, dus dat is ook bij ons niet anders. Op die manier ben je zo goed mogelijk voorbereid op het officiële examen, zodat je de kans om in één keer te slagen zo groot mogelijk maakt.

Examenvragen vaarbewijs 2

En oefenen met een proefexamen voor het vaarbewijs 2? Dat examen zit op een iets andere manier in elkaar. Het gaat om minder vragen, waar je aan de andere kant langer de tijd voor hebt. Dat heeft er vooral mee te maken dat het Vaarbewijs-examen voor je vaarbewijs 2 ook bestaat uit een paar open vragen. Ook daarmee kun je oefenen, zodat je ook die goed onder de knie krijgt.

Voor het examen voor je vaarbewijs 2 heb je 1,5 uur de tijd, een half uur langer dan voor het vaarbewijs 1-examen. Dat half uur zal je waarschijnlijk hard nodig hebben, ondanks dat het in totaal slechts om 27 vragen gaat. Het zijn beduidend minder vragen. In de proefexamens voor je vaarbewijs 2 zal je zien dat de vragen pittiger zijn, omdat ze een stuk dieper op de materie ingaan. Wij zorgen er met de proefexamens voor dat je de examenvragen voor het vaarbewijs 2 alvast goed kunt leren kennen en je daar onbeperkt mee kunt oefenen.

In totaal dien je 27 vragen te beantwoorden, waarvan de laatste 4 open zijn. Die open vragen gaan over de navigatie op de boot. Tijdens de proefexamens voor je vaarbewijs zorgen wij ervoor dat je ook daar goed mee kunt oefenen, om daar het juiste antwoord op te geven.

Vaarbewijs proefexamens oefenen

De vaarbewijs proefexamens oefenen en er daarmee voor zorgen dat het in ieder geval niet aan je voorbereiding ligt? Wij maken het eenvoudig om je slagingskans flink te vergroten. Maak gebruik van onze proefexamens voor het vaarbewijs 1 en 2. Je zorgt er daarmee voor dat je de examenvragen voor het vaarbewijs alvast leert kennen. Op dezelfde manier zoals je die ook tijdens het officiële examen krijgt, waardoor je precies weet wat je kunt verwachten. Dat geeft rust, waardoor je meteen beter zal presteren en je de kans op slagen aanzienlijk kunt vergroten.

Ga je voor een cursus vaarbewijs, krijg je de module met examentrainingen gratis erbij
Zie: vaarbewijs halen, de mogelijkheden en kosten