Home » Stel je vraag over vaarbewijs en/of marifonie » Marifoon kopen | Welke marifoon moet ik kopen?

Marifoon kopen | Welke marifoon moet ik kopen?

Ik wil een oude Sailor marifoon kopen

Marifoon kopen. Welke marifoon moet ik kopen? Ik heb zojuist mijn basiscertificaat marifonie gehaald en ben op zoek naar een goede marifoon die ik vast in mijn boot wil monteren. Mijn buurman zegt: er is maar een goede marifoon en dat is de Sailor marifoon. Zelf gaat mijn voorkeur uit naar een Icom- of Cobra marifoon. Graag advies.
Bert-Jan.

Antwoord van Vaarschool Albatros

Toon de Kriek Nestor Vaarschool Albatros
Toon de Kriek

Beste Bart-Jan,
Ja dat is een goede vraag. De ouderwetse groene Sailor marifoon inclusief draaiknop is ook mijn favoriet. Deze marifoon is al bijna een oldtimer en kan je echter niet meer nieuw aanschaffen. Er is wel een nieuwere generatie Sailor marifoons uitgekomen, die werken perfect. Maar ja die groene kleur, dat had wat. Je hebt al aangegeven dat je in het bezit bent van het basiscertificaat. En ik heb begrepen uit je vraag dat je niet beroepsmatig gaat varen dus de marifoon die je wilt kopen hoeft niet aan speciale voorwaarden te voldoen. Extra opties zoals scan functies, zoals dual-watch en Tri-watch zijn niet van belang, daarvoor moet je immers in het bezit zijn van marcom-B. Wat wel een handige functie is: de replay-functie om de uitgezonden boodschap opnieuw te beluisteren

Marifoon antenne

Marifoon kopen is één, maar vergeet je de marifoon antenne niet? Je had het over een Icom marifoon of een Cobra marifoon kopen. Wij werken voor de cursus al een aantal jaren met een Icom marifoon, een perfect toestel. Welke marifoon je wilt kopen is niet zo relevant. Mits deze maar CE gekeurd is. Ik zou voor een nieuw exemplaar gaan zodat je niet met het overzetten van je ATIS-code te maken hebt. Maar wat vooral belangrijk is, de marifoon antenne. Bespaar niet op de coax-kabel, connectoren en zeker niet op de marifoon antenne. Je kunt nog zo’n goede marifoon aanschaffen maar heb je een waardeloze antenne dan schiet het nog niet op. Succes met je keuze.

Dit heeft misschien ook je aandacht

Welk marifoon kanaal moet ik selecteren

Marifoon kanalen. Welk marifoon kanaal moet ik selecteren? Mag ik alle kanalen gebruiken? lees het op: marifoonhalen.nl

Blijde man met handheld marifoon in zijn hand

ATIS-code. Wat is er met die code? Waarom en hoe moet dit in de marifoon in-geprogrammeerd worden? Bekijk de video.

Uitleg van de begrippen in de marifonie

Afkortingen en begrippen. Dual watch, squelch, DSC . Uitleg over de meeste begrippen die je in de marifonie tegenkomt.

Stel je vraag / ingezonden brieven