Home » Varen in Europa | De vaarbewijs informatie site » Vaarbewijs en varen in Zwitserland

Vaarbewijs en varen in Zwitserland

Varen in Zwitserland op een van de 20 meren

Varen en watersporten in Zwitserland? Inderdaad. En niet alleen op de prachtige meren. De vele drukke jachthavens zeggen genoeg. Het heldere diepe water van de Zwitserse meren vraagt er bijna om door u te worden bevaren. In talloze jachthavens is altijd plek voor uw motorboot of zeiljacht.

Zwitserland telt ruim twintig meren

Uiteraard is het hier mogelijk een schip te huren. Van de ruim twintig meren in Zwitserland is het meer van Genève de grootste. Langs dit meer kunt u steden als Montreux, Lausanne of Genève aandoen. Ook het Bodenmeer, dat grenst aan Oostenrijk en Duitsland, is zeker de moeite waard.

Sluit de juiste verzekering voor je boot af

Uw boot dient verzekerd te zijn bij een in Zwitserland erkende maatschappij. De minimale dekking is 1.500.000 euro. Het is mogelijk ter plaatse een verzekering af te sluiten.Vaarbewijs Schippers van schepen met een motorvermogen vanaf 6 pk moeten in het bezit zijn van een vaarbewijs. Dat geldt ook voor de bestuurders van zeilschepen met een zeiloppervlak groter dan vijftien vierkante meter.

Voor de Zwitsers moet er een special patent worden aangevraagd, dat doet men in het kanton waar men woont. Eerst moet een theoretisch examen worden afgenomen, vervolgens binnen 18 maanden een praktijk examen, wat door een afgevaardigde van de politie van het betreffende kanton afgenomen wordt. Voor Nederlanders die in Zwitserland willen varen, het Nederlandse vaarbewijs wordt in Zwitserland erkent. Zie ook: Varen in KroatiëVaren in ItaliëVaren en vaarbewijs in Spanje

Dit heeft misschien ook je aandacht