Drenthe is niet alleen leuk om in te varen het is ook dé plek voor natuurliefhebbers, rustzoekers, wandelaars, fietsliefhebbers, vissers én watersporters. Drenthe is het kloppend hart van de Turfroute. Deze bijzondere vaartocht over vaak nauwe, strakke waterwegen voert ook door Overijssel en Friesland. Onderweg in Drenthe passeert u zes sluizen, waaronder de Dieversluis.
Tussen het natuurschoon is de historie van de veenkoloniën te ontdekken. Deze geschiedenis is vastgelegd in vele monumenten langs de route.
Varen in Drenthe, via Assen kunt u ook de provincie Groningen aandoen over het Noord-Willemskanaal. Deze bijna 250 jaar oude scheepvaartroute is bijna vijftig kilometer lang.
Varen en fietsen in Drenthe
De Hoogeveensevaart in Drenthe is een bijzonder water. Niet alleen is de vaart nog altijd een zeer goed snoekwater, ook maakt het kanaal deel uit van De Tuin van Nederland-route. Het Drentse deel van deze route voert van de kop van Overijssel via Hoogeveen naar Emmen.
In Emmen wacht u onder meer het dierenpark Emmen. Vanuit verschillende havens is deze dierentuin goed te bereiken. Een ideaal vervoermiddel daarvoor – en voor tochten in de rest van Drenthe – is de fiets. Wij raden u daarom van harte aan een (elektrische-vouw)fiets mee te nemen aan boord.
Niet alleen varen in Drenthe is leuk, Nederland heeft nog veel meer prachtige watersportgebieden.
Dit heeft misschien ook je aandacht
Varen in Nederland Wil je varen in Nederland ga eerst een boot huren. Voor de meeste huurboten heb je geen vaarbewijs nodig.
Wat is een vaarbewijs? Het vaarbewijs is een bewijs dat je mag varen. Maar is dat ook zo? En moet ik daar ook een examen voor afleggen?
Varen op de rivieren. De rivieren in Nederland zijn voor de meeste watersporters een geliefd object om hun passie voor de watersport te uiten.
Vaarregels op het water. Hoe je ‘t ook wendt of keert: een watersporter hoort de vaarregels te kennen.
Vaarbewijs halen. Wist je dat je bij Vaarschool Albatros iedere week een cursus kan volgen om je vaarbewijs te halen.