Home » Kosten vaarbewijs halen | Hoeveel kost dat?

Kosten vaarbewijs halen | Hoeveel kost dat?

Kosten vaarbewijs halen

Kosten vaarbewijs halen! Wat het kost om een vaarbewijs te halen? Daar kunnen we kort over zijn. Het examentarief an sich is 50,55 (tarief 2024) euro en de legeskosten voor de afgifte van het vaarbewijs pasje zijn ongeveer 24 euro. Kortom, voor nog geen 70 euro bent u klaar. Tenminste, in een ideaal scenario.

Met alleen een boek is de slagingskans 15%

Met alleen een boekje uit de bibliotheek en wat studie-uren op een zolderkamertje, is uw slagingskans slechts vijftien procent! U denkt misschien: ‘Geeft niks, ik probeer het gewoon nog een keer’. Een tweede keer is uw slagingskans inderdaad hoger, maar met een slagingspercentage van twintig procent is de kans dat u bakzeil haalt nog altijd vrij groot. Bovendien bent u opnieuw 50 euro lichter. Meer over de vaarbewijs boeken zie: Wat is een goed vaarbewijsboek.

Kosten vaarbewijs halen bedragen ongeveer 200 euro

U wilt niet teveel geld uitgeven aan het behalen van uw vaarbewijs? En hebt u geen trek in herkansing op herkansing? Volg eens cursus bij een vaarschool waar men dag in, dag uit bezig is met het leven op en rondom het Nederlandse water. De beunhaas op de hoek, die zo af en toe een cursusje organiseert, voegt in de regel niet veel toe aan wat zelfstudie op zaterdagavond. De lesstof voor vaarbewijsexamens wordt namelijk jaar na jaar aangepast en veelal moeilijker gemaakt. Een goede leermeester met actuele kennis van zaken is dus geen overbodige luxe. Vaarschool Albatros biedt u verschillende mogelijkheden aan die de kans op het behalen van uw vaarbewijs danig vergroten. Meer over de cursusmogelijkheden zie: vaarbewijs halen

Gaat u voor het complete vaarbewijs?

De examenkosten voor vaarbewijs deel 2 (het aanvullende vaarbewijs) zijn 60,15 euro. Voor een deugdelijke voorbereiding hebt u een Bretonse plotter en een aantal oefenkaarten nodig. Deze kunt u separaat aanschaffen in onze webwinkel. Ook voor de uitleg van de plotter kunt u hier terecht.

Een prettige manier om je vaarbewijs te halen is met onze thuiscursus vaarbewijs, de kosten bedragen slechts 92,50 euro