Home » Voorbereiden vaarbewijs examen | De terminologie

Voorbereiden vaarbewijs examen | De terminologie

Voorbereiden vaarbewijs examen
Kennis terminologie = voorsprong

Voorbereiden vaarbewijs examen. Niet alleen handig voordat u met de cursus vaarbewijs begint. Maar ook tijdens het varen, krijgt u te maken met de gebruikte terminologie aan boord. Hier vindt u een aantal kort maar krachtige  instructie films van de gebruikte termen met de bijbehorende uitleg. Bakboord en stuurboord gaat meestal wel (bakboord is links één r en stuurboord is rechts, tweemaal een r).

Voorbereiden vaarbewijs examen

Wilt u zich voorbereiden voor het examen deel 1 dan zit u hier goed.
Wilt u zich voorbereiden voor het vaarbewijs examen deel 2 ga naar: Tips examen vaarbewijs deel 2

SCHEEPSTERMEN TIJDENS HET EXAMEN.

Maar hoe werkt het nu tijdens het inhalen, houdt u uw voorganger nu aan bakboord of aan stuurboord. Of stel u heeft een poosje gevaren en wilt de boot vastmaken. Gaat u nu aanmeren of afmeren? Veel van de gebruikte scheepstermen stammen uit de tijd van de Vikingen, en die hebben wij bijna letterlijk overgenomen. Wat dacht u van loef en lij? Indien twee kleine zeilschepen elkaar naderen en er is gevaar voor aanvaring. Dan moet het loefwaartse schip wijken. Dit soort vragen zijn ook gelijk drie punten waard tijdens het examen. De hoofddocent heeft speciaal voor jou een een aantal kort maar krachtige films opgenomen zodat je goed voorbereid aan de cursus kan beginnen.

Besluit u om op te gaan voor het examen klein vaarbewijs, hetzij door zelfstudie hetzij door middel van een mondelinge cursus, bestudeer dan eerst grondig deze begrippen en bekijk de films. Zodra u deze begrippen begrijpt, zult u zien dat het makkelijker is om de lesstof tot u te nemen.

Voorbereiden vaarbewijs examen 

Met deze kort maar krachtige instructiefilms kunt u zich perfect voorbereiden op de cursus c.q. vaarbewijs examen deel 1.

Wilt u zich voorbereiden voor het vaarbewijs examen deel 2 ga naar: Tips examen vaarbewijs deel 2
Meer over vaarbewijs examen Meer over vaarbewijs halen