Home » Vaarbewijs halen? Soorten, mogelijkheden en wanneer nodig » Vaarbewijs boek 2024 | Welk boek kies je?

Vaarbewijs boek 2024 | Welk boek kies je?

Goed vaarbewijs boek

Wat is een goed vaarbewijs boek? Er waren lange tijd drie verschillende vaarbewijsboeken te koop. Dat was de Leidraad voor het vaarbewijs van Richard Vooren, de studiewijzer van VBO en het cursusboek van de ANWB. Onderling zitten er nog wat verschillen tussen deze boeken. Alle drie de boeken zijn goed. De meeste uitleg staat in het ANWB boek. Het gaat er uiteindelijk om dat u de materie “snapt”.  De uitgavedatum van het boek is ook niet zo belangrijk, mits deze maar na 2012 is. Vanaf die datum is de materie namelijk flink uitgebreid. Het is belangrijk dat u, nadat u het boek bestudeerd heeft, examenvragen gaat oefenen en wel met name de meest recente vragen. Uw vaarbewijs halen alleen uit een boek (zonder examenvragen oefenen) is op dit moment nauwelijks meer te doen. Tegenwoordig zijn er vier vaarbewijs boeken.

TIP! bestel hier het Vaarbewijsboek van Vaarschool Albatros

Op de vraag wat  een goed vaarbewijs boek is?  kan je 1, 2, 3 geen antwoord geven

Een goede optie is om naast het boek de module met examentrainingen aan te schaffen hiermee kunt u onbeperkt proefexamens maken. Deze module kost 19,95 euro en kunt u een maand lang onbeperkt gebruiken. In deze module vindt u de meest recente examenvragen. Komt u een nieuwe vraag tegen tijdens het examen, die niet in de module staat, laat het ons weten en u krijgt een cadeaubon van 5 euro.

Wat is het verschil tussen een internetcursus en een boek?

Een internetcursus is veel levendiger, door middel van animaties ziet u gelijk wat er bedoeld wordt. Het voordeel van een boek is dat u hier uw aantekeningen in kunt maken en deze later weer kunt raadplegen. Maar waarschijnlijk komt dit in een boekenkast terecht waar het nooit meer uitkomt. De internetcursus kunt u uitprinten maar dan alleen de tekst en de plaatjes, niet de animaties.

Wij kunnen u een internetcursus aanbieden voor 92,50 euro. Deze internet cursus is 6 weken geldig. Dat kan een nadeel zijn maar u kunt het ook als voordeel zien. U verplicht uzelf namelijk om binnen 6 weken de leerstof intensief te bestuderen. Dat is een doel op zich met een grote kans op gunstig resultaat. “Zonder doel geen resultaat” Let op!: U kunt bij deze internetcursus ook vragen stellen over de lesstof. Dat kan bij een cursusboek niet. Onze internetcursus wordt steeds actueel gehouden. Een cursusboek is snel verouderd.

Laat me de examentrainingen zien (al mogelijk vanaf 19,95 euro)

Proefles thuiscursus vaarbewijs dit zijn 6 losse videolessen (kosten bedragen slechts 92,50 euro)