Home » Marifoonexamen, elke vrijdag en zaterdag

Marifoonexamen, elke vrijdag en zaterdag

Het marifoonexamen doe je niet bij de ANWB maar bij  Vaarschool Albatros. Daar kun je  namelijk meerdere keren per week het examen voor het marifoonbewijs afleggen. Het examen basiscertificaat marifonie kost al met al 77 euro. Vandaar dat wij voor jou een speciale aanbieding  hebben.

landelijke examinator marifoonbewijs

Marifoon examen

Sinds 2008  zijn wij door het rijk aangesteld als landelijk examinator, dus nemen we zelf het marifoonexamen af.*  Voordat je een VHF mag bedienen heb je het basiscertificaat nodig. Een marifoon is sterk aan te bevelen voor de pleziervaart. Ben je in het bezit van dit certificaat mag je zowel een handheld- als een vaste marifoon aan boord plaatsen en bedienen. Bovendien blijft dit certificaat  de rest van je leven geldig. Besluit je om een zeevaartmarifoon te gaan gebruiken moet je in het bezit zijn van Marcom-B.

*vanaf 1 juli 2023 worden alle examentaken betreffen de marifoonexamens overgedragen aan het CBR wat op dit moment al het geval is met de vaarbewijs examens.

Het duurt eventjes

Maximaal 30 dagen nadat je geslaagd bent voor het marifoonexamen, krijg je de verklaring dat je over de juiste kennis beschikt. Deze vul je in, pasfoto erbij en stuur je daarna weer terug naar Agentschap Telecom. Vervolgens krijg je het felbegeerde marifoonbewijs oftewel je bedieningscertificaat.

Ga je op vakantie en je moet snel het certificaat hebben? Dan kunnen wij voor jou een Engelstalige verklaring aanmaken, waarmee je kunt aantonen dat je geslaagd bent voor het VHF certificaat. Deze verklaring heeft in Nederland geen waarde, je kunt hier ook geen ATIS code mee aanvragen. In landen rondom de Middellandse zee wordt dit certificaat meestal geaccepteerd. Volg je bij Vaarschool Albatros een cursus maken wij op verzoek het vakantiecertificaat voor je aan. Besluit je om te gaan voor de dagcursus inclusief het examen dan ontvang je tijdens de cursusdag gratis het cursusboek marifonie. Dit boekwerk is tevens een handig naslagwerk voor aan boord.

Marifoonexamen

We hebben voor jouw 4 opties

1.Alleen examen, zonder cursus.€ 77Tarief 2023 Agentschap Telecom
2.Examen + examentrainingen.€ 97Geen verassingen tijdens het examen
3.Examen + online- en videocursus€ 139,95Het beste van het beste, complete thuiscursus
4.Dagcursus aansluitend het examen€ 221Onze topper

Klein overzicht van de marifoonexamens die wij binnenkort afnemen

  • Nieuwegein vr 9 juni 2023 11:00 uur.
  • Hoorn zo 11 juni 2023 10:00 uur.
  • Hoorn ma 12 juni 2023 10:00 uur.
  • Dordt vr 16 juni 10:00 uur.

let op: Vanaf 1 juli 2023 doe je het marifoonexamen (Basis /Marcom) bij het CBR.

Het grootste deel van het marifoonexamen bestaat uit examenkosten (77 euro). Voor ongeveer 60 euro erbij heb je de meest ideale thuiscursus. Deze bestaat uit een actuele videocursus waarin onze hoofddocent alles duidelijk uitlegt + online cursus zodat je alles nog op je gemak kunt nalezen + examentrainingen met extra uitleg. Bekijk even de demo.

Wij nemen wekelijks minimaal drie examens basiscertificaat marifonie af.
Meer examen datums basiscertificaat marifonie

Of je nu gaat voor een los marifoonexamen of een compleet pakket.

Maak eerst even de gratis proefles marifonie (Tip!)

Ik meld me direct aan voor het examen, zonder cursus (eventueel met een klein beetje hulp).

Ik ga voor de dagcursus inclusief examen.

Dit heeft misschien ook je aandacht:

Marifonie – Uitleg en betekenis
Marcom-A
Marcom-B wekelijks examen
Inmarsat
Iridium telefoon
Epirb
Sart
DSC
MMSI
Marifonie examen gaat met de tijd mee

Marifoon feiten en fabels