Home » Marifoonexamen, bijna dagelijks

Marifoonexamen, bijna dagelijks

Het marifoonexamen doe je bij het CBR. Daar kun je  namelijk meerdere keren per week het examen voor het marifoonbewijs afleggen. De examenkosten basiscertificaat marifonie kost al met al 77 euro.

landelijke examinator marifoonbewijs (MB-P)

Marifoon examen

Sinds 2008 zijn wij door het rijk aangesteld als landelijk examinator, dus nemen we zelf het marifoonexamen af.*  Voordat je een VHF mag bedienen heb je het basiscertificaat nodig. Een marifoon is sterk aan te bevelen voor de pleziervaart. Ben je in het bezit van dit certificaat mag je zowel een handheld- als een vaste marifoon aan boord plaatsen en bedienen. Bovendien blijft dit certificaat  de rest van je leven geldig. Besluit je om een zeevaartmarifoon te gaan gebruiken moet je in het bezit zijn van Marcom-B.

*vanaf 1 juli 2023 worden alle examentaken betreffen de marifoonexamens overgedragen aan het CBR wat op dit moment al het geval is met de vaarbewijs examens. Op dit moment nemen we alleen nog het praktijk examen voor Marcom-B af.

Het duurt eventjes

Maximaal 30 dagen nadat je geslaagd bent voor het marifoonexamen, krijg je de verklaring dat je over de juiste kennis beschikt. Deze vul je in, pasfoto erbij en stuur je daarna weer terug naar Rijksinspectie Digitale Infrastructuur. Vervolgens krijg je het felbegeerde marifoonbewijs oftewel je bedieningscertificaat.

Voorbereiden marifoonexamen

We hebben voor jouw 4 opties

1.Alleen examentrainingen€19,95Alle examenvragen met extra uitleg
2.Albatros marifonieboek€24,95Inclusief verplichte handboek marifonie
3.Online-videocursus€92,50Het beste van het beste, complete thuiscursus
4.Online-videocursus inclusief dagtraining€197Onze topper

Het grootste deel van het marifoonexamen bestaat uit examenkosten (77 euro). Voor ongeveer 90 euro erbij heb je de meest ideale thuiscursus. Deze bestaat uit een actuele videocursus waarin onze hoofddocent alles duidelijk uitlegt + online cursus zodat je alles nog op je gemak kunt nalezen + examentrainingen met extra uitleg. Bekijk even de demo.

Angst om de marifoon te gebruiken? Ga voor het complete pakket.

Indien je besluit om een marifoon aan te schaffen, ga deze dan ook gebruiken.
Kies dan voor de online-videocursus inclusief praktijktraining met echt werkende marifoons. We gaan rustig aan beginnen om de brugwachter en andere schepen op te roepen. Na deze training ben je in staat om zelfstandig een noodoproep en bijbehorende bericht, op de correcte manier, te melden aan de kustwacht. Kortom een must voor iedere watersporter. Meer over de dagcursus marifonie.

Klein overzicht van de marifoon praktijkexamens die wij binnenkort afnemen

Wij zijn door de overheid gecertificeerd voor het afnemen van de praktijkexamens voor het Marcom-B certificaat. Deze examens nemen we iedere 14 dagen af op ons kantoor in Hoorn.

Dit heeft misschien ook je aandacht?

Radio-communicatieapparatuur voor een schip

Marifonie – Uitleg en betekenis

Marifoon met DSC dan moet je in het bezit zijn van Marcom-B

Basiscertificaat of Marcom-B

Marcom A of B apparatuur om noodberichten op zee te versturen

Marcom A of B