Marifoon examen | Elke zaterdag examen

Het marifoon examen doet u niet bij de ANWB.  Maar bij één van de zeevaart scholen of bij Vaarschool Albatros daar kunt u namelijk elke week het examen afleggen, ook bij u in de buurt. De kosten voor alleen het examen bedragen 61 euro. Wij  hebben voor u een speciale prijs. Online cursus inclusief examen voor slechts 100 euro.

landelijke examinator

Marifoon examenSinds 2008  zijn wij door het rijk aangesteld als landelijk examinator, dus nemen zelf het examen af.  Het basiscertificaat heeft u nodig heeft voor de bediening van de marifoon. Een marifoon is verplicht voor de beroepsmatige binnenvaart en aan te bevelen voor de pleziervaart. Bent u in het bezit van dit certificaat mag u zowel een handheld- als een vaste marifoon aan boord plaatsen en bedienen.

Het duurt eventjes

Maximaal 30 dagen nadat u geslaagd bent voor het marifoon examen. Krijgt u het certificaat dat u geslaagd bent. Deze vult u in, pasfoto erbij en stuurt u weer terug naar Agentschap Telecom. Vervolgens krijgt u uw felbegeerde bedieningscertificaat. Dit certificaat blijft voor de rest van uw leven geldig.

Gaat u op vakantie en u moet snel het certificaat hebben? Dan kunnen wij voor u een Engelstalige verklaring aanmaken, waarmee u kunt aantonen dat u geslaagd bent voor het VHF  certificaat. Deze verklaring heeft in Nederland geen waarde u kunt hiermee ook geen ATIS code mee aanvragen. In landen rondom de Middellandse zee wordt dit certificaat meestal geaccepteerd. Volgt u bij Vaarschool Albatros een cursus maken wij op verzoek het vakantie certificaat gratis voor u aan.

Marifoon examen

We hebben voor u 3 opties

  1.  Alleen examen, zonder cursus.        Kosten  € 61         (Tarief 2017 Agentschap Telecom)
  2.  Examen + onlinecursus.                   Kosten  € 100       (U bespaart 11 euro)
  3.  Examen + videocursus marifonie   Kosten  € 124,50  (U bespaart 14 euro)
  4.  Examen + online- en videocursus  Kosten  € 134,50   (Mega deal)

Examens die wij binnenkort afnemen

  • maandag 1 mei Nieuwegein om 11.00 uur
  • zaterdag 6 mei Dordrecht om 11.00 uur
  • zaterdag 13 mei Cuijk om 11.00 uur
  • maandag 15 mei Nieuwegein op 11.00 uur
  • vrijdag 19 mei Hoorn om 11.00 uur

Ik meld me aan voor het examen zonder cursus

Ik ga voor de optie van 100 euro; onlinecursus inclusief het examen bij Albatros

Laat me eerst even de proefles van de videocursus marifonie zien!