Home » Vaarbewijs examen | Video uitleg en aanmelding. » Waar moet ik op letten tijdens het vaarbewijs examen?

Waar moet ik op letten tijdens het vaarbewijs examen?

Neem een 50 cent muntje mee

Aandachtspunten vaarbewijs examen. Het examen wordt afgenomen door het CBR. Meld u tijdig bij de examenlocatie met uw inschrijfbewijs en geldige legitimatie. Ons advies; zorg dat u daar 30 minuten van te voren bent, zodat u bijvoorbeeld geen stress heeft over het parkeren van de auto.
Komt u eerder, dan bent u waarschijnlijk ook direct aan de beurt. Telefoon, portemonnee en uw horloge moet u inleveren. Deze spulletjes kunt u veilig in een kluisje opbergen.

Kladpapier krijgt u van het CBR

Er staan ongeveer 20 computers. U krijgt een plaatsje toegewezen op één van deze computers en er wordt een examen voor u gegenereerd. (Iedereen krijgt een ander examen). Tijdens het examen mag u gebruikmaken van kladpapier. Heeft u geen kladpapier ontvangen, vraag erom, u heeft er recht op. Zodra u het examen afsluit krijgt u direct te horen of u geslaagd bent of niet. U mag het examen niet inzien. Alleen de fout beantwoorde vragen mag u inzien.

Aandachtspunten vaarbewijs examen KVB2

Als u op gaat voor het examen KVB2, krijgt u van de CBR een examenkaart. Dezelfde kaart uit het ANWB cursusboek, en een potlood. Passer en een Bretonse plotter zelf meenemen. En uiteraard weer kladpapier.
Controleer de materialen, accepteer geen potlood met een stomp puntje. Puntenslijpers zijn aanwezig. Gebruik uitsluitend een potlood met een scherp puntje, dat kan u belangrijke punten opleveren tijdens het intekenen op de kaart. Gebruikt u namelijk een potlood met een stomp puntje, loopt u het risico om net buiten de (minimale) marges te komen.  Voor uitleg (en eventuele aanschaf) van deze plotter zie: uitleg Bretonse plotter

Ook de vaarbewijs oefenkaart moet je na het examen weer inleveren

De Kaart met de uitwerking van de som moet u eveneens inleveren na het examen.
Denk erom, u doet een beeldschermexamen. Het juiste antwoord moet u in de computer invoeren. Levert u alleen de kaart in, zonder dat u het juiste antwoord in de computer invoert, wordt deze vraag alsnog fout gerekend!

Meer over het vaarbewijs examen